onsdag

Idag har jag kommit iväg och tränat. Eftersom jag känner mig lite halvdassig till och från som om en förkylning ligger där och lurar men inte vill bryta ut, så tog jag det rätt lugnt. Men känns ändå skönt att komma iväg i alla fall en gång i veckan.
Nu väntar jobb. Ska lära upp en nyanställd idag tror jag planen är.  Jag är inte längre den senast anställda. Woop woop!
Vagnen går om knappt 10 så ska röra lite på fläsket nu.
Puss

bitter

Kan. Inte. Somna.

Vad hände egentligen förr året?!

Cirka en månad in på det nya året tänkte jag göra en liten årsresumé av det gågna året.
Kommer inte ihåg allt för mycket så lite för mig själv. Kan kolla tillbka apå bilder och arkivet här. 
 
Januari:
Var sjuk en hel del, antibiotika osv. Det var lite utgångar då jag blivit 18 o december.
Fick hem min balklänning. Övningskörde. Firade 11 månadersdag med Anton. Vi valde att fira den mer då årsdagen var en onsdag.Sedan var det skola, läxor och prov som var vardagen-
 
 
Februari:
Fortfarande sjuk, fick fler mediciner. Övningskörde. Tränade. Festade. Var på bröllopsfest. Fotade till projektarbetet. Och måandens bästa, 1 årsdag med min underbara pojkvän.
Annars var månaden lite ångestfylld.
 
 
Mars:
Övningskörde. Pluggade. Jobbade med projektarbetet. Ångesten började lätta. Blev sjuk igen. Utredningen om min käke tog sin början med att jag gick till skolsyster. Mormors brors fru gick bort.Både mormor och morfar lades in på sjukhus. Lunginflammation på båda. Morfar gick bort den 29 mars. Min älskade, fina, underbar morfar.
 
 
April:
Anton spenderade dagarna efter morfars bortgång tillsammans med mig och i stort sett hela påsken. Körde lite bil. Valde låtar till morfars begravning. 2 begravninvar denna månaden. Var med människor som fick mig le. Årrets första fika på uteservering. Fick hem studentklänningen. Fick studentmössan. Spenderade mycket tid med Anton.
 
 
 
Maj:
Lite utgångar då och då i början. Lyckades få till en ypperligt fin solbränna. Mormor började friskna tilll riktigt bra. Gjorde ett antal nationella prov. Tränade. Värmen börrjade komma. Fick finally en riktigt tid för min käke hos odontologen. Fick reda på att jag var överrörlig. BAL! Blev fint sminkad och fixad i håret av Josefin. Hade mitt sista psykologmöte. Drack vin ute med fina vänner, Pluggade massa körkortsteori. Åkte och överraskade Anton på mållinejn när han cyklat ett cykellopp på 15 mil. STUDENTEN!!!!! Lyckan när dörren öppnades och man fick springa ut. Känslan av frihet. Lyckaan. Var på kompisars studentskivor.
 
 
Juni:
Var på flera studenskivor. FICK KÖRKORT!!! Klarade både teori och uppkörning på första försöket(!) Fick ett samtal till mig som berättade att jag fått LÄGENHET!!!!!! Mormor flyttade till det äldreboendet hon nu bor på. Jag och Anton åkte och kollade på lägenheten och bestämde att vi ville bli SAMBOS!!!
Anton cyklade vätternrundan (30mil!!!) Firade midsommar med sysslingar och älskling. Jobbade. Var på hemmafester. Belv sedan sjuk igeeeeen. 
 
 
 
Juli:
Jobbade på. Första del av månaden utan röst. Röntgade käken. Satt på Snikens kulle och lyssnade på konsert. Åkte iväg och paddlade med Anton i 3 dagar. Lyckades bli lite brun. Bilade  sedan runt i Skåne med Anton i 5 dagar. Underbar vecka! Vi bodde på hotell en natt i Malmö. Resten av dagarna spenderades nätterna på vandrarhem och sista natten tältade vi. Badass! Sedan var det mestadels jobb. Och när jag inte jobbade var det att njuta av solen om den fanns.
 
 
 
Augusti:
Kom igång med träningen igen. Anton och jag skrev kontrakt på vår lägenhet. Vi började fixa inför flytten. Köpte saker. Började packa ner saker i mitt rum. Festade, Kollade möbler. Köpte soffa. Målade och slipade på stolar vi fått.
 
September:
 Fick nycklarana till lägenheten!!! Målade väggar. Städade. Plockade ihop det sista i mitt rum. Flyttade saker i omgångar. Fick fast jobb. Var inte längre bara en sommarvikakrie. hängde på IKEA. Anton fyllde 22. Överraskade honom i vår lägenhet med paket och blommor. Sedan var det restaurang med hans familj. I slutet av månaden var det enbart sängen kvar att flytta. Tillslut flttades även den. HEMIFRÅNFLYTTAD!!!
 
 
Oktober:
Nyinflyttade! Fixade massa med lägenheten denna månaden. Jobbade på. Fick lära mig vad man gör i mjölkylen. Även denna månaden spenderades det en del timmar på IKEA, Åt på restauranger några gånger med mor, vänner och Anton. Gjorde äppelmos hemma hos föräldrarna. Var på bank-mäte och fixade gemensamma konton. Njöt att ha en egen lägenhet. Njöt av att ha världens bästa sambo!
 
 
November:
Lägenheten visades upp en hel del. Massa vänner kom och hälsade på. Blev förkyld. Tränade en del. Stöpte ljus med Antons släkt. Fikade mycket. Vad hände mer egentligen?! Jag jobbade... 
 
December:
Gick på Håkan-konsert tillsammans med Agnes. Fyllde 19 år. Hade släkt och familjevänner-frukost-brunch-kalas hemma hos föräldrarna. Shoppade julklappar. Var på pepparkaksbak hos Antons föräldrar. Var på Liseberg ett antal gånger. Fick pussar under en mistel. Var med vänner. Julen firades hos föräldrarna. Jag och Anton på varsitt håll. Myste med fina människor på juldagen. Nyåret firades in hos Shawn. Med fina vänner, god dricka och tacos. Fick min första riktiga nyårskyss. 
 
Året har varit så mycket upp och ner. Både det bästa och det som gjort att det blivit till ett mediokert år. Men så otroligt mycket fina och positiva saker har hänt. Har mått så bra det senaste halvåret, självklart med vissa dippar.
Det har varit fina månader. Det är galet vad lite jag egentligen kommer ihåg. Från de månader jag inte uppdaterat så kommer jag inte ihåg mycket alls. Mer än det vardagliga.
De senaste månaderna har det ju mestadels varit mycket med lägenhet och jobb. Att ställa om ifrån att bo hos föräldrarna till att klara sig själv. Mer eller mindre. Är ju inte själv nu. Har ju sambo. Underbara, fina sambo <3
 
 

-

Såhär långt har jag kommit idag. Sitter i morgonrock fortfarande... Har städat i stort sett hela dagen, med lite pauser emallanåt med att kolla på project runway och äta. Men nu är det faktiskt nästa klart. (TJOHO)Funderar på att gå ut en liten sväng nu. Få på mig lite kläder, kanske till och med hinna borsta tänderna innan sambo kommer hem. Fyy, vad äcklig jag är. Haha.
Men som sagt solen skiner ju. Jag gillar sol. D-vitamin sägs ju vara bra. 
Men har det rätt mysigt här inne med City and Colour på, på hög volym. Om jag inte hade haft träningsvärk hade jag dansat omkring. Kans säga att det var riktigt kul att jobba igår med denna träningsvärk, lyfta massa varor och mjölk. För en gångs skull var det nästan skönt att sitta i kassan. ;)
 
 

godmorgon

Är jag världens sämsta bloggerska eller vad?!
Vaken är jag i alla fall.

I helgen har det varit full rulle. I födelsedagspresent gav vi Antons lillebror biljett till p3-guld. (gå tillsammans med oss)
Den gick ju av stapeln nu i lördags. Det var riktigt kul, men så brukar det ju också vara med live-saker.
2 timmar med sång, dans, prisutdelningar, skatt, skämt och mycket mer.
Sedan drog vi hem till oss poppade popcorn, fixade dipp och tillbehör och satte oss och kollade på film Tills
det blev en ny dag. Sov rätt gott sen kan jag säga.
På morgonen blev det en stor frukost. Sedan lite fix, en promenad och sedan säga hej då till broren.


Det kommer hända rätt mycket nu kommande helger. Är just nu galet rädd att bli sjuk. Mitt immunförsvar är ju inte direkt det bästa om man säger så. Sedan i slutet av februari är en resa bokad. för att fira min faroch komma till värmen, så då sticker vi, mina föräldrar, Anton och jag. Vår 2 årsdag kommer spenderas där nere, i Teneriffa. Det kan ju inte bli annat än bra!

Nej, nu är det dags att dra sig upp ur varma, sköna sängen. Ska iväg på undersökning innan dagens jobb.

puss hej

Hej


hard work, work

Veckns andra jobbdag av fem står på schemat och ska åka iväg om en halvtimme.
Det nya året till ära har jag fått ytterligare en fast jobbdag, vilket känns toppen.
 
Helt ärligt så trodde jag att jag skulle börja få en aning om vad jag skulle kunna tänka mig att göra med mitt liv. Men icke. Trodde på något sätt att det skulle komma till en när man växt upp, tagit studenten. Men någonting ska det bli av mig med och tils dess hittar ni mig antingen i kassan eller i mjölkylen på en liten ICA, nära mina föräldrar, nära det som förut var mitt hem.
Hade alrdrig kunnat föreställa mig att 2013 var året som jag flyttade hemifrån, blev sambo. Och det känns toppen. Detta är verkligen vårt hem. Hade inte kunnat trivas bättre. 
 
Men nu har jag suttit här för länge och det har blivit dags att gå.
Jobbar och stänger med Emma idag så ska nog bli en riktigt najs dag.
Avslutning 1:an på gymnasiet
 

Ibland är det så det blir

Har dippat, rätt rejält.
Gårdagen var jobbig.
Kom försent till jobbet på grund av att jag trodde jag började 17, klockan 15.15 ringde min mobil och en från jobbet undrade var jag var. Blev att rusa, springa och komma dryga halvtimmen sent.
Sen helt plötsligt blir jag svinyr, en plånbok tappas bort, en lös hund hittas utanför. Jag börjarr må svinilla för att allt snurrar, ångesten kryper sig på. Mer och mer. Föreöker hitta på någon plan. Det är kö till kassan, kan inte springa iväg och fly som jag helst vill. Så sitter kvar. Försöker glömma tanken på att det känns som att jag ska spy. Ångesten stegrar. Kallsvettas. Har en blackout mellan 19.20-19.40. Men tillslut så kom jag på att det finns en punkt i handen man kan massera. Efter ett tag av hårt tryckande, masserande, släpper paniken lite. Andningen blir lugnare. Det går att fokusera. Sen gick det faktiskt bra. Det lugnade ner sig.
Plånboken kom tilbaka till sin ägare, hunden hittade sin ägare.
Och tillslut var det dags att stänga.
 
Hatar att ångesten kommer på besök igen. Hatar det. Sure, kan hantera den. Men ändå. Det var ungefär ett år jag slapp den. Vaje år under denna tiden så kanske den alltid kommer komma. Undrar om jag egentligen någonsin kommer kunna kalla mig frisk. Jag som ville sluta med all form av medicin till våren. Tänk om jag alltid måste medicinera under hösten och vintern.
 
Vill bara bli frisk. Det skulle underlätta. 
Och tänker inte på mig nu. Det hade varit så otroligt mycket lättare för sambo.
Att slippa mina dippar.
 
Som sagt min veckas ledighet var välbehövlig. Har hittat på så mycket fint. Spenderat tid med min fina sambo, träffat vänner, bowlat, gått på bio, varit på krogen, firat nyår, varit på stan, lagat god mat, kollat på film, beställt roliga saker från nätet, haft det fint och mått bra.
 
 

Är dålig på det här, vet...

Är borta någonstans i november. När blev det januari?!
Ett nytt år.
En ny början.
Ett nytt slut.
Hade ett fint nyår med fina vänner. Var förhållandevis lugnt och samtidigt helt crazy.
Hela denna veckan är jag ledig. Kunde inte kommit mer lägligt. Njuter fullt ut tillsammans med sambo, som också är ledig.

RSS 2.0