sant

Vet ni en sak jag insett lite drygt en månad efter den riktigt flytten?
Lättnaden att faktiskt inte äga en våg.
 
Som en del av er kanske vet har jag varit rätt fixerad vid den där siffran. Det började någon gång när min ångest kom och min vikt bara rasade. Jag var 8-9 år gammal. Då genast började läkare, skolsköterskan, psykologen direkt kommentera detta, tjatade, pratade. Om och om igen. Mer och mer. Fick gå ifrån lektioner bara för att väga mig hos skolsköterskan en gång varje vecka. Hjälpte detta? Knappast.
En ny psykolog jag gick till när jag var vid 11 års åldern ringde och pratade med någon form av anorexi-avdelning. Enbart för att jag var så smal.
Men jag har aldrig varit undernärd eller riktigt mager, jag har alltid ätit och fått i mig det jag behövt.
 
När jag sedan blev äldre och började växa så stannade vikten. Jag vägde lika mycket innan och efter ca 15 cm tillväxt. Kanske inte toppen. Men det gick bara inte.
Tjatet blev mer och mer, även från allmänheten nu.
 
Detta började bli mer och mer en fixidé. Ville jag verkligen komma över det där 50 strecket? Senare det där 55 strecket.
 
Egentligen så ville jag inte det. Bara för siffrornas skull. Siffrorna fastnade på näthinnan.
 
Min kropp har jag ändå haft rätt bra syn på. Har vetat hur den ser ut och att jag egentligen behövt gå upp något kilo. Men det var svårt och jobbigt att på något sätt erkänna det för sig själv.
 
Allt detta för att något började pratas om som egentligen inte var något som behövt vara en sådan stor grej.
Jag var bara en liten flicka.
 
Nu kan jag äntligen säga att jag på något sätt kan släppa detta for real. Släppte det på ett sätt gjorde jag för ett bra tag sedan men nu när man inte ens kan väga sig, ställa sig på vågen och låta den slå sin dom, kan jag ärligt säga att det är en stor lättnad.
Att inte veta, att faktiskt inte bry sig.
 
Just nu vet jag inte om jag väger 50 eller 65. Eller jo vet att det inte är det ena eller andra. Men ett kilo hit eller dit, vad spelar det för roll egentligen?

Fint bäddad säng, I KNOW!!!

 

times like these, you learn to live again

Igår kväll var jag på mor/dottermiddag med min mor och Josefin och hennes mor. Vi åt på La Terazza.
God mat, men ännu bättre sällskap. Efter mat och efterrätt åkte (Josefin körde oss alla) de alla med till lägenheten och kollade på den och stannade, myste och pratade ett tag.
 
Lagom mätt gick jag och sambo sedan och la oss efter vi beställt 2 lampor. Det vi saknat mest i hemmet har varit en hallampa och en vardagsrumslampa (i taken), så nu är även det gjort. Så om någon dag har vi dem här hos oss.
 
Idag har jag varit lite halvseg, tog det lugnt i morse, sedan blev det lite mer fart på mig, gjorde mat, dammtorkade och dammsög. Om knappt 45 minuter så ska jag möta upp Anton i stan och gå på vårt första möte till banken. Ska fixa gemensamma konton och lite sådant. Känner mig lite vuxen nästan.
 
Det är en rätt stor omställning från att få väldigt mycket servat hos sina föräldrar i jämförelse med att vara hemifrånflyttad, med en sambo som jobbar 7-16. Så blir att man får fixa själv innan det är dags att jobba, typ.
Men än klagar jag inte. Känns skönt att kunna sköta sig själv.
 
Nog om det.
 

flume

Dags att sticka till jobbet nu. Till och med bråttom, kommer inte hinna dricka upp min kopp med kaffe. INTE OKEJ!
Är så seg, sov till 11:40 idag av någon anledning. Såå trött. Kanske för att Anton och jag kom i säng först närmre 2 tiden i lördags/ söndags morse efter ljusstöpningen. Det tog sin lilla tid om man säger så. Ska försöka fixa lite bilder någon dag.

Puss hej <3
 
MÅSTE SPRINGA!!!!!!!!!!

strange clouds

Idag hittade jag gammal jäst i kylen så större delen av dagen har ägnats åt bakning, med de få saker vi har hemma för tillfället. Det börjar bli dags för handling.
Men de största problemet var inte ingredienser utan det var att förstå sig på vår gasugn. Den ville inte få något klart med undervärmen och med övervärmen så fick bara översidan färg. Men lång tid med undervärmen på hyffsat hög värme så lyckades jag väl på ett ungefär tillslut. Så nu har vi ett bröd och något som ska bli skorpor. Väldigt osäker på om det någonsin kommer bli det. Men det var värt att testa i alla fall.
Denna ugn kommer ta ett tag att lära sig kan jag säga.
 
Men köttfärspajen jag gjorde till älskling och mig lagom tills han kom hem blev i alla fall bra. 
Om jag känner mig som en hemmafru?
Lite.
Har till och med vikt massa tvätt idag och lagt sååå fint i lådor och diskat ca 59000 gånger.
 
Men trivs faktiskt.
Skönt att få några dagars paus från jobbet. Närmare bestämt 4. På söndag är det dags igen.
 
Sen förutom mina vanligt 2 kvällar i veckan och var fjärde helg har jag ju fått en extra helg nu. Så två helger framöver blir det jobb. 
Så det är skönt att vara ledig nästan hela denna helgen och hinna spendera lite mer tid med sambo.
 
Men allt känns så fint, galet fint.
 
Imorgon ska vi åka till Floda och Antons föräldrar och stöpa ljus med en del människor. Ska bli galet kul!
 
Pusssss
 
 

Detta hände på facebook igår

 
 
 

Uppdatering

Idag har jag lunchat med mormor och mor idag på restaurangen vid mormors boende. Riktigt gott var det. Hann prata massa innan jag åkte hem och fixade en del i lägenheten.
Kvällen ägnas åt tvätt. Första tvätten sen flytten, behöver jag säga att det är kaos-mycket?!

surr

En fluga har lyckats ta sig in hit på något vänster, kan ju inte säga att han är jättevälkommen. Han surrar som en galning.....
 
'
Och en total-randombild, bara för att få lite färg in i det hela. Vi kan säga att jag ser ut som en fluga i morfars flouff för att få något sammanhang!
 

All you never said

Jag spelade in en video som jag tänkte lägga upp här, seadn visade det sig att videofy har gjort så att man inte längre kan ladda upp videos via datorn längre. Om jag blev bitter?! Något...
Vill inte heller lägga upp en sån "skitfilm" på min youtube-kanal. Lite professionell måste man ju vara där!

Idag har jag träffat min mor och fikat med henne, hälsat på mormor och hjälpt henne med lite grejer och sedan fixat lite här hemma. Börjar störa mig lite på att det aldrig blir riktigt klart, att det fortfarande står lådor kvar som inte är helt uppackade. Men snart så. Men annars är det så fint här. trivs som fisken i vattnet eller vad man ska säga.

Ska om en liten stund åka mot mina föräldrar för att tillsammans med dem och Anton göra äppelmos. Då vi gör det tillsammans får jag och Anton sno med oss några burkar hem, vilket ingen av oss tackar nej till.

Har faktiskt varit ledig hela dagen idag, vilket känns toppen. Har jobbat i 14 dagar i rad om man inte räknar förra tisdagen som jag faktiskt bytte bort passet på. Så som sagt lite ledighet satt inte fel alls. Men imorgon blir det full rulle igen och ett långpass.
Sen är jag ledig hela helgen, fatta att jag taggar. En kund har till och med kommenterat att jag jobbat varje dag det senaste och undrade om jag skulle till yakida i helgen och köra jääävlar. Eller något i den stilen. Kanske inte drar dit, men man kanske kan fira det hela med något glas vin.......
Tål att tänkas på.

Jobba

Dags att sticka till jobbet nu. Orkade till och med sminka mig och borsta ur håret.
Det där med att borsta ur håret är stort! Min hårborste är totalt borta, försvann väl under flytten, så får använda en yttepyttepytteliiiiten. Väldigt söt dock. Så känner mig ren och förhållandevis fräsch. Om jag abra inte hade haft en växande finne på ena kindbenet hade det känts på topp alltså. Nu är jag bara bitter! 
Haha.
Är inte bitter alls faktiskt, men kunde vart. Who knows liksom?!
duckface, inne i  kylen på jobbet. Massa mjölk!
 

hela huset

Sitter för tillfället och myser i soffan med en latte med Veronica Maggio och Håkan i högtalarna.Om en dryg timme är det dags för mig att åka mot jobbet igen. Känns som om jag är där mer än hemma för tillfället. men klagar inte, bara lite, har ju som sagt ett jobb, härliga arbetskamrater och kommer tack vare alla dessa extra pass jag hoppat in på de senaste veckorna få en redig lön även denna månaden och nästa.

Idag har jag inte gjort så jättemycket, fixat lite, diskat och gjort iordning en låda som ska ner till källaren.

Dessutom har jag utmanat min spyfobi idag, genom att äta potatis och morötter som kokat i en ny kastrull som helt plötsligt började lukta fruktansvärt äckligt, typ någon beläggning eller något. Lite lagom snabbt bytte jag kastrull och lukten försvann så fint så. Men ja, är ju lite nojig nu ändå. Det smakade gott i alla fall.
Det kommer nog alltid vara något problem när det gäller mig själv...

I'm here

Fastnade vid datorn nu, men här kan jag seriöst inte sitta! Ska åka och jobba vid 15 tiden. Jobbar konstant för tillfället till och med på onsdag nästa vecka. Sedan är jag ledig torsdagen och jobbar fredagen igen. Men det är det värt. Älskling och jag går i och för sig om varandra lite då jag börjar lite innan han slutar men vi går och lägger oss samtidigt och dricker kvällste, (eller jag dricker kvällste, han dricker mjölk) och vi hinner säga godmorgon till varandra och ibland äta frukost med varandra, det är inte det sämsta!
Men nu måste jag fixa massa, packa upp de saker jag tog med från mina föräldrar igår och montera en byrå, då min byrå gick sönder lite i flytten. 
Todeloooooh
 
 

Mmmmm

 
     
 
Även min mac kom hit igår. Nu är mitt rum tömt på allt som jag ska ha med mig. 
Detta känns verkligen som hemma nu. Mitt och Antons hem.
Seriöst fattar det fortfarande inte.
Känner mig mig faktiskt lycklig. Och då är det mig vi pratar om plus att det är höst. Var rätt nere de förra veckan och veckan innan det, mestadels på grund av hösten kan jag tänka mig. Blir alltid så. Plus lite andra incidenter plus att det var ett halvår sedan morfar gick bort, den 29 september. Så mycket på en gång.
Jag önskar så mycket att han levt, han hade varit gladare än mig över allt som hänt. Det gör ont, gör det...

Uppdatering

Som ni kanske förstått så har vi flyttat nu.
Fick hit Antons dator i söndags och han satte upp den igår under tiden jag jobbade, så passade på att sätta mig och kolla lite på vad som hänt i världen det senaste.
Min dator och den sista lådan med struntsaker hämtas antagligen imorgon sen är det väl mer eller mindre klart. Antalet flyttlådorna i lägenheten minskar och minskar.
Allt känns toppen!
Kan inte heller ha en bättre sambo. Går inte <3

RSS 2.0